Mijn Trouwe Bus

Geplaatst op Geupdate op

Hoe ga je naar het gemeentehuis? Dat is altijd wel een dingetje. Ga je met het openbaar vervoer? Kies je voor eigen vervoer, bijvoorbeeld met je eigen auto? Dan heb je wel een parkeervraagstukje. Kan de auto voor het gemeentehuis geparkeerd worden en zo ja, hoe lang? Ook is een trouwritje op een motor een optie. De meeste bruidsparen kiezen voor een ‘trouwauto’. En die, en dat zal niemand verwonderen, zijn er in soorten en maten. Om te beginnen de Limo. wit of roze, een Amerikaan of toch liever een Hummer? Het kan allemaal. Ook zijn ‘old timers’ nog altijd bijzonder in trek. Voorbeelden te over.

Er zijn er ook stellen die proberen met hun ‘trouwvervoer’ een statement te maken. Wat denk je bijvoorbeeld van een ‘Roze Fiat 500’? Of een trekker uit je verzameling Ferrari tractoren, een Citroen Traction Avant, een Rolls Royce Zilver Cloud Cabrio? Cabrio’s zijn zo ie zo erg in trek. Maar ook een zelf gepimpte VW Golf Type 2 VR6 ben ik tegengekomen tijdens een van mijn trouwerijen. Natuurlijk waren er ook bruidsparen die zich lieten vervoeren per koets, al of niet open, of stellen die op de fiets kwamen. Erg gewild is sinds het programma Boer zoekt vrouw op de tv is verschenen, de VW T1 bus. Maar ook de T2, Camper of Samba uitvoering zijn gewild sinds Yvon Jaspers en mee door Nederland toert om haar boeren te bezoeken en aan de vrouw of man te helpen. Vergeet echter niet dat er meestal geen airco of climat control in deze ‘golden oldies’ zit en dat in sommige modellen de ruitenwissers handmatig moeten worden bediend. Misschien is dat iets te overdreven, maar zeker denkbeeldig.

De mooiste VW bus die ik heb gezien is ‘Mijn Trouwe Bus’. Een zogenaamde Spijlbus. Met eigen chauffeur wordt je opgehaald en naar de trouwlocatie gereden waarbij je onderweg nog stops kunt maken voor het maken van een paar unieke foto’s. ‘Mijn Trouwe Bus’ komt uit 1964 en is vanuit het warme Californië via Duitsland in Nederland gekomen. De eigenaresse Marjan Groot, is helemaal gek van deze bussen en na een zoektocht werd zij helemaal verliefd op deze ‘beauty’. De bus is volledig gerestaureerd en van een gehele witte kleur is de bus overgespoten in deze stijlvolle kleuren. Het witte dakje had haar Trouwe Bus dus al en Marjan vermoedt dat dit nog de eerste lak is.

Wil je meer informatie over ‘Mijn Trouwe Bus’, kijk dan op de website www.mijntrouwebus.nl.
Of bel met Marjan Groot | 06-23 88 41 92
E-mailen kan ook | info@mijntrouwebus.nl