Jullie ‘eigen’ trouwambtenaar

Jullie eigen trouwambtenaar? Dat kan! In Nederland kan men kiezen voor een ‘eigen’ Babs. Niet alle gemeenten staan hierom te springen, maar de meesten bieden die mogelijkheid. Een ‘zelfstandig werkende Babs’ is veelal verbonden met een bepaalde gemeente maar laat zich ook inhuren om huwelijken te voltrekken op  locaties buiten de gemeente. Het is maar dat je het weet.

Aan een ‘zelfstandig werkende’ buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand zit wel een hoger prijskaartje dan een reguliere trouwambtenaar. Wil je dus een persoonlijke trouwceremonie, dan is het binnen een groot aantal Nederlandse gemeenten mogelijk om een eigen trouwambtenaar op te laten treden. De gemeente zal de voordracht in overweging nemen en beoordelen of de Babs voldoet aan de criteria. Bedenk wel dat een en ander tijd neemt en het is daarom aan te raden ruim van te voren de aanvraag in te dienen en zaken goed te regelen.

Mijn naam is Leonard Bouwhuis. Als ervaren en beëdigd trouwambtenaar (BABS) bereid ik huwelijken voor en voltrek deze. Ik ben gespecialiseerd in het schrijven en voordragen van persoonlijke toespraken en ga uitgebreid met jullie in gesprek over jullie wensen. Ik begeleid jullie en maak op persoonlijke en creatieve wijze iets bijzonders van jullie huwelijksvoltrekking.

Op het menu prijkt het Ja-woord
Op jullie trouwdag tover ik jullie trouwlocatie om in een Grand Café waarbij alles in het teken staat van ‘een warm onthaal’. En vraag je je af: Wat prijkt er op het menu? De ober heeft de bestelling al opgenomen: het is het Ja-woord geworden!

Kijk voor de diverse (trouw)pakketten op | Trouwceremoniepakketten

Tarief
En nu willen jullie natuurlijk weten wat kost zo’n persoonlijk trouwambtenaar / ceremonieel spreker? De kosten zijn vanaf € 685,- (dit is inclusief 21% BTW, exclusief reiskosten € 0,39 per km). Deze kosten zijn exclusief de gemeentelijke leges. Voor toelichting hierover: mail of bel me gerust. Willen jullie in het buitenland trouwen, vraag dan een offerte aan. Je kunt hiervoor gebruikmaken van het contactformulier.

Eventuele extra kosten
In geval van een burgerlijk huwelijk moet de gemeente waarin jullie trouwen mij voor één dag benoemen als hun buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (1-dags BABS). De regels en kosten rondom ‘benoeming voor één dag’ verschillen per gemeente.